Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

Tid: 25 minPortioner: 2 portioner
Morotsspaghetti med crunchy pesto och sojabönor

Ingredienser

2 PORTIONER
2 förpackningar morotsspaghetti, Hackat och klart (à 250 g)
2 ägg
olja, till stekning
salt och svartpeppar
225 g frysta gröna sojabönor

CRUNCHY PESTO:
4 dl tärnat vitt bröd, gärna gårdagens
0.75 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl olivolja
1 kruka basilika
2 dl finriven parmesan
1 tsk flingsalt
0.5 tsk chiliflakes

Servera en annorlunda och rolig typ av spagetti som är gjord på svarvade morötter. Servera med knapriga frön och krispigt stekt bröd med smak av pesto, crunchy pesto helt enkelt!

  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 13

Gör så här

  1. Crunchy pesto: Mixa bröd, solroskärnor och vitlök till ett grövre smul. Stek smulet krispigt i lite av oljan i en stekpanna på medelvärme till fin färg. Häll upp i en skål och vänd ner finstrimlade basilikablad, parmesan och resten av oljan. Smaka av med flingsalt och chiliflakes. Stek äggen i olja, gärna så gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.
  2. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner morotsspaghettin i det kokande vattnet och låt koka 1 min. Häll ner sojabönorna och koka 1 min till. Häll av vattnet och låt rinna av. Vänd runt med peston och toppa med stekt ägg.