Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Nudelsallad med silkestofu och jordnötssås

Ingredienser

Ingredienser
4 portioner
90 g risnudlar
400 g silkestofu
100 g färska böngroddar
2 morötter, strimlade
0.5 gurka, hyvlad på längden
250 g frysta gröna sojabönor, tinade
2 röda chili, strimlade
2 dl hackad thaibasilika
3 lime, finrivet skal och saft
2 msk neutral olja
salt
1 dl salta jordnötter, till servering

Jordnötssås:
1 dl salta jordnötter
1 dl kokosmjölk
1 msk fisksås (nam pla)
1 msk japansk soja
1 msk strösocker

Silkestofu är mjuk och len i konsistensen och passar perfekt till de krispiga böngroddarna, morötterna och jordnötterna i den smakrika nudelsalladen. En krämig jordnötssås med kokosmjölk passar perfekt till.

Tillagningstid: 30 min
Ingredienser: 17

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner med kallt vatten.
  2. Mixa ingredienserna till jordnötssåsen till en slät sås. Skär tofun i tärningar.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofun, alla grönsaker, limeskal (endast det gröna), limesaft och olja. Smaka av med salt. Servera nudelsalladen med jordnötssåsen och extra jordnötter.

Tips

Thaibasilikan går bra att byta ut mot mynta eller koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop