Pasta med bacon och blomkål

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Pasta med bacon och blomkål

Ingredienser

4 PORTIONER
400 g pasta
140 g bacon, strimlad
1 gul lök, hackad
300 g blomkålsris eller riven blomkål
0.5 kruka timjan, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
salt och svartpeppar
  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 10

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek bacon lätt knaprigt. Tillsätt lök och fräs under omrörning någon minut till. Tillsätt blomkålsris, timjan och vitlök och stek ytterligare 5 min.
  3. Häll i vinet och låt koka in. Rör ner grädde och låt småputtra i 2-3 min, tills såsen är krämig. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop såsen med pastan vid servering.