Pasta med grönkål och grana padano

Tid: 20 minPortioner: 4 portioner
Pasta med grönkål och grana padano

Ingredienser

4 PORTIONER
200 g färsk grönkål
2 vitlöksklyftor
500 g pasta, te x penne
1.5 dl olivolja
80 g Grana padano, finriven
salt och svartpeppar
250 g cocktailtomater
olivolja, till stekning
0.5 liten fänkål
  • Tillagningstid: 20 min
  • Ingredienser: 9

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 min. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.
  3. Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.