Pasta med musslor och tomat

Tid: 35 minPortioner: 4 portioner
Pasta med musslor och tomat

Ingredienser

13 st
320 g tagliatelle eller annan pasta
1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk neutral olja
1 dl torrt vitt vin
400 g körsbärstomater (på burk)
2.5 dl växtbaserad grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk honung
fryst eller torkad persilja

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.
  3. Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.