Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad

Tid: 45 minPortioner: 6 portioner
Pepparrubbad helstekt fläskytterfilé med potatissallad

Ingredienser

6 PORTIONER
1 fläskytterfilé
1 tsk svartpepparkorn
1 tsk grönpepparkorn
1 tsk rosépepparkorn
1 msk flingsalt
neutral olja, till stekning

SÅS:
0.5 dl majonnäs
1.5 dl turkisk yoghurt (10%)
1 dl hackad basilika
salt

POTATISSALLAD:
400 g sötpotatisstavar (Hackat & Klart)
500 g kryddig kulpotatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 knippe grön sparris (250 g), ansad
1 påse salladsmix (70 g)
70 g parmesanost, hyvlad
1 kruka basilika

Fläskytterfilén rullas i våra vanligaste pepparsorter, svart-, röd- och grönpeppar. Stek köttet i ugnen och ha koll på innertemperaturen. Låt fläskytterfilén vila en stund innan den skärs upp så blir det ett riktigt saftigt kött att servera till den smakrika potatissalladen.

  • Tillagningstid: 45 min
  • Ingredienser: 19
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Putsa ev köttet. Mortla pepparsorterna och flingsaltet grovt. Olja en ugnsfast form. Häll kryddorna i formen. Lägg ner fläskytterfilén i formen och rulla runt den i kryddorna. Tillaga i ugn till en innertemperatur på 68°, låt vila 10 min innan köttet skivas.
  2. Blanda sötpotatis och potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Blanda majonnäs, yoghurt och hackad basilika och smaka av med salt.
  4. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Skär i sneda bitar. Vänd runt den rostade potatisen med sparris, salladsmix, parmesan och basilikablad. Servera köttet med potatissalladen och såsen.