Pinacolada glasstårta

Tid: 15 minPortioner: 4
Pinacolada glasstårta

Ingredienser

4 PORTIONER
1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
2 lime, finrivet skal
0.5 lime, pressad saft
1 dl flytande honung
1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)

TILL SERVERING:
bitar av ananas
skivad lime
myntablad

Gör så här

1 Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.

2 Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Tips

Dubbla gärna receptet till kalas. Tänk på att frystiden ökar då.
Sara Begner, Matkreatör, Coop