Pulled lax med ananassalsa

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Pulled lax med ananassalsa

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g laxfilé i bit, gärna med skinn, t ex fjordörret
1 msk finriven färsk ingefära eller ingefärspasta
0.5 msk finriven vitlök eller vitlökspasta
1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
1 msk flingsalt
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk svartpeppar
2 gemsallad (hjärtsallad) till servering
0.5 kruka koriander till servering
Lime till servering

ANANASSALSA:
1 färsk ananas, tärnad
1 salladslök, strimlad
0.5 röd chili, finhackad
0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 msk flytande honung
Salt

Att grilla en hel sida lax på skinnsidan gör konsten att grilla fisk lekande lätt. Den blir både saftig och med den här kryddningen fantastiskt god!

  • Tillagningstid:30 min
  • Ingredienser: 16 st

Gör så här

  1. Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.