Pulled pork burger med picklade grönsaker

Tid: 10 minuter + 5 timmar grilltidPortioner: 6 portioner
Pulled pork burger med picklade grönsaker

Ingredienser

1,5 kg benfri fläskkarré i bit
1 dl barbequesås
6 hamburgerbröd
Kryddrubb
2 msk flingsalt
0,5 msk grovmalen svartpeppar
1 msk strösocker
1 msk fänkålsfrön
1 msk chiliflakes
1 msk torkad timjan, rosmarin eller oregano
Picklade grönsaker
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 morötter
150 g sockerärtor
1 stor rödlök

Gör så här

Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften av blandningen. Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd.

Fördela briketterna i två högar i varsin del av grillen. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket men ha spjällen öppna och grilla i ca 5 tim. Tillför briketter då och då under tiden så inte glöden slocknar men försök att hålla en temperatur runt 130° under locket.

Pensla köttet med barbecuesåsen i flera omgångar under de sista 10 min. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben. Dra isär köttet med två gafflar innan servering.

Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ställ åt sidan. Skala och hyvla morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Skär rödlöken i klyftor. Blanda alla grönsaker i en skål och slå på den ljumma lagen. Låt dra minst 15 min.

Bygg burgare av kött och pickade grönsaker mellan bröden.