Risnudelsallad med stekt lax

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Risnudelsallad med stekt lax

Ingredienser

Ingredienser
250 g risnudlar
2 morötter, tunt hyvlade
150 g sockerärter, strimlade
90 g böngroddar
1 mango, i tärningar
salt
600 g laxfilé
1 msk neutral olja
2 msk rostade vita sesamfrön, till servering
Dressing
2 lime, saften
1 msk neutral olja
0.5 dl japansk soja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk socker

Soja, ingefära, lime … Så härliga smaker en helt vanlig torsdag!

Tillagningstid: 30 min
Ingredienser: 14

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Vänd runt nudlar, morötter, sockerärter, groddar och mango med dressingen. Smaka av med salt.
  3. Skär laxen i tärningar och salta. Stek snabbt i olja på hög värme. Fördela laxen på salladen och toppa med sesamfrön.

Tips

Servera grönsakerna var för sig så kan alla plocka ihop sin egen sallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop