Risonirisotto med svamp

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Risonirisotto med svamp

Ingredienser

4 PORTIONER
3 dl risoni
250 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller, skivade
1 msk smör
0.5 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
3 dl vatten
0.5 dl torrt vitt vin
2 msk kantarellfond
70 g babyspenat
3 dl finriven parmesan
  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 12

Gör så här

  1. Koka risonipastan i saltat vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. Salta, peppra och stek till fin färg.
  3. Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.
  4. Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka ev av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.

Tips

Använd gärna torkad, blötlagd svamp nu när det inte är säsong.
Sara Begner, Matkreatör, Coop