Rostbiff med currypotatissallad

Tid: 35 minPortioner: 4 portioner
Rostbiff med currypotatissallad

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g hel färsk rostbiff (gör gärna en större)
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk olja
600 g potatis
75 g sockerärtor
1 äpple, tärnat
100 g feferoni
2 msk pumpakärnor, torrostade

CURRYSÅS
2 dl gräddfil
3 msk sweet chilisås
1.5 tsk curry
0.5 tsk chiliflakes
salt
  • Tillagningstid: 35 min
  • Ingredienser: 14
  • Ugnstemperatur: 175º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra köttet. Bryn runt om i oljai en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer.
  2. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp i tunna skivor.
  3. Koka potatisen i saltat vatten. Låt ånga av och svalna ordentligt i ett durkslag. Skär ev potatisen i mindre bitar.

Currysås:

  1. Blanda gräddfil med sweet chilisås och curry. Smaka av med salt. Vänd runt potatisen med såsen, sugarsnaps, purjolök, äpple och feferoni. Toppa gärna med chiliflakes.
  2. Toppa potatissalladen med pumpakärnor och servera med rostbiffen.

Tips

Självklart kan man köpa färdig rostbiff i skivor och servera till den supergoda potatissalladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop