Rotfruktsråraka med bönsalsa

Tid: 45 minPortioner: 4 PORTIONER
Rotfruktsråraka med bönsalsa

Ingredienser

4 PORTIONER
300 g morot
300 g palsternacka eller kålrot
400 g potatis
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

BÖNSALSA:
2 tomater
400 g kokta stora eller små vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
1 kruka persilja, finhackad
0.5 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk flingsalt
1 tsk chiliflakes

Traditionella rårakor görs på bara potatis. Dessa är gjorda på potatis blandat med goda, söta rotfrukter. Se till att steka dem länge på svag värme så håller de ihop lättare.

  • Tillagningstid: 45 min
  • Ingredienser: 15

Gör så här

  1. Skala och grovriv rotfrukterna. Blanda med salt och cayennepeppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp små högar av riven rotfrukt. Platta till högarna och stek dem krispiga och till fin färg på båda sidor på svag värme.

Bönsalsa:

  1. Tärna tomaterna och blanda med bönor, persilja, lök, vitlök, olja och kryddor. Toppa rårakorna med bönröran.