Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

Ingredienser

4 PORTIONER
400 g rotselleri
300 g potatis
1 liter vatten
0.5 purjolök, strimlad
2 grönsaksbuljongtärningar
1.5 dl grädde
400 g vita bönor på burk (bruttovikt)

TILL SERVERING
bröd, gårdagens
olivolja, till stekning
120 g bacon, strimlat
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 10

Gör så här

  1. Skala rotselleri och potatis och skär i mindre bitar. Koka upp vatten och lägg i rotselleri, potatis, purjolök och buljongtärning. Låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Häll i grädden och smaka av med salt.
  2. kölj av bönorna och vänd ner i soppan. Bryt brödet i mindre bitar och stek till knapriga krutonger i olja under omrörning. Stek strimlat bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med krutonger och bacon vid servering.