Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Tid: 25 minPortioner: 4
Sesampanerad fläskkotlett med hoisinsky

Ingredienser

4 PORTIONER
600 g benfri fläskkotlett
1 uppvispat ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 tsk salt
0.5 dl rapsolja
0.5 dl hoisinsås
1 dl vatten
1 tsk sesamolja
1 lime, saften

TILL SERVERING:
3 dl ris
500 g broccolibuketter

Krispig fläskkotletter, med hoisin smaksatt med lime.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Ånga eller koka broccolin ca 3 min.
  2. Vänd kotletterna först i ägg och sedan mandelmjöl blandat med sesamfrön och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kotletterna ca 3 min per sida. Lägg kotletterna åt sidan men diska inte ur pannan. Tillsätt hoisinsås, vatten, sesamolja och limesaft, koka ett par minuter till en sky.

Till servering

  1. Servera kotletterna med ris, broccoli och skysås.

 

Servera gärna med jordnötter, färsk koriander och lime.
Sara Begner, Matkreatör, Coop