Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Tid: 20 minPortioner: 4 portioner
Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Ingredienser

4 PORTIONER
600 g kyckling minutfilé
4 pitabröd

MARINAD:
1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 tsk salt

RAITA:
2 tomater, tärnade
0.5 liten gurka, tärnad
1 kruka mynta, hackad
3 dl yoghurt 10%
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

tipauthor

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop