Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Ingredienser

4 PORTIONER
400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
0.5 msk neutral olja
600 g torskrygg, i portionsbitar
1 tsk salt

PEPPARROTSSÅS:
3 dl grädde
2 msk finriven färsk pepparrot
0.5 kruka dill, finhackad
0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
0.5 tsk salt

TILL SERVERING:
kokt potatis

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Gör så här

  1. Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

sara_begnerTorsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop