Ungersk kebab

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Ungersk kebab

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor, rivna
0.5 msk paprikapulver
1 tsk kumminfrön
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk neutral olja
2 gula lökar, skivade
2 msk smör
4 pitabröd
100 g rödkål, finstrimlad
1 dl ajvar relish, till servering
  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 13
  • Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Blanda färsen med vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och chiliflakes. Dela färsen i 4 bitar och rulla till bollar. Platta till bollarna så mycket det går.
  2. Stek i riktigt het stekpanna med olja till fin färg på båda sidor. Stek löken i smör tills den har fin färg och är söt i smaken.
  3. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll bröden med fint strimlad rödkål, biff, brynt lök och en klick ajvar.