Vegetarisk hamburgare med stekt lök och jalapeño

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Vegetarisk hamburgare med stekt lök och jalapeño

Ingredienser

4 PORTIONER
400 g formbar vegofärs, tinad
1 msk barbequesås
1 tsk salt
2 gula lökar, strimlade
smör eller olja, till stekning

TILL SERVERING
4 hamburgerbröd
majonnäs
salladsblad
1 tomat, skivad
inlagd jalapeños
ketchup
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 11

Gör så här

  1. Blanda färsen med BBQ-sås och salt. Forma biffar och stek tills de är genomvarm och har fin färg.
  2. Stek löken i smör eller olja tills den är mjuk och gyllenbrun i färgen, smaka av med salt.
  3. Värm ev bröden och bre på majonnäs på underdelen, lägg på ett salladsblad, en tomatskiva och hamburgaren. Bre på ketchup och toppa med den stekta löken, jalapeño och brödlocket. Servera gärna med potatischips.