Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk

Tid: 25 minPortioner: 4 portioner
Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser

4 PORTIONER
1 gul lök, i klyftor
300 g blomkål, i buketter
300 g potatis, tärnad
1 dl torkade röda linser
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 umamibuljongtärning
100 g haricots verts

TILL SERVERING;
0.5 kruka koriander
4 portioner ris
1 lime

KRYDDPASTA:
1 citrongräs, hackat
1 röd chili, skivad
vitlöksklyfta, skivad
20 g färsk ingefära, skivad
3 msk neutral olja
1.5 msk vatten

En fullmatad vegetarisk linsgryta med blomkål, potatis och haricots verts samt en hemlagad kryddpasta. Kryddpastan kan användas till flera slags grytor och soppor, gärna med kokosmjölk.

  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 17

Gör så här

  1. Kryddpasta: Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta.
  2. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, blomkål och potatis och fräs med någon minut. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
  3. Vänd varsamt ner haricots verts och toppa med koriander. Servera med ris och pressa över limesaft.

Servering

Pressad limesaft på grytan är pricken över i.