Vegetariska tacostrutar

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Vegetariska tacostrutar

Ingredienser

4 PORTIONER
1 stor gul lök, finhackad
300 g blomkålsris, Hackat & Klart
1 msk olivolja
285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

TILLBEHÖR:
1 förpackning majstortillabröd
3 tomater, fintärnade
2 ätmogna avokador, tärnade
2 salladslökar, tunt skivade
1 röd chili tunt skivad
2 dl majs
2 dl gräddfil
1 kruka koriander, grovhackad
1 lime, i klyftor

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 15
  • Ugnstemperatur: 150º

Gör så här

  1. Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.
  3. Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.