Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

Tid: 35 minPortioner: 4 portioner
Vitlöksfräst morotsspaghetti med spenat- och fetaostpuckar

Ingredienser

4 PORTIONER
450 g fryst bladspenat, tinad
400 g kokta kikärtor, på burk, bruttovikt
1 ägg
150 g fetaost
0.5 dl riven gul lök
1 vitlöksklyfta, finriven
0.5 röd chili, finhackad
0.5 tsk salt
olivolja, till stekning

VITLÖKSFRÄST MOROTSSPAGHETTI:
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
1 röd chili, skivad
500 g morotsspaghetti, Hackat och klart
40 g finriven parmesan, till servering
flingsalt och svartpeppar

Stek morotsspaghettin hastigt med vitlök och chili så behåller den sin spänst. Goda vegetariska puckar med smak av fetaost blir jättegott till.

Tillagningstid: 35 min
Ingredienser: 15

Gör så här

1. Krama ur vätskan ordentligt ur spenaten. Mixa kikärter och ägg till en puré med en stavmixer. Blanda ner spenaten, smulad fetaost, lök, vitlök, chili och salt. Rör till en jämn smet och forma till minibiffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek puckarna gyllene på medelvärme, ca 6 min.
2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och fräs vitlök och chili hastigt under omrörning. Lägg ner morotsspaghettin och vänd runt. Stek någon minut och lägg upp på serveringsfat. Riv över parmesan, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med spenat- och fetaostpuckarna.