Äppelpaj

Postat 2020-03-05 i Recept

Äppelpaj

Smuldeg
175 gram brynt smör
2 dl vetemjöl
3 dl, valfritt (grahamsmjöl, kokos, solroskärnor, havregryn, skrädmjöl, ta gärna 1 dl av varje ta av något ni har hemma och som ni tycker om)!
1,5 dl råsocker
1 nypa salt.

Fyllning
5 äpplen, klyftade
3 msk råsocker eller kokossocker
2 msk malen kanel
2 rejäla klickar smör

Gör såhär:

Fyllning:
Klyfta äpplena, bryn smöret, häll i äpplena strö på kanel och råsocker. Fräs runt äpplena en stund tills alla äpplen täckts med råsocker och kanel. Tar bara någon minut. Häll över äpplena i en smord pajform.

Smuldeg:
Bryn smöret, mät upp de torra ingredienserna i en bunke, häll det avsvalnade smöret över de torra ingredienserna, blanda alltsammans väl.

Sedan fördelar ni smuldegen fint och jämnt över äpplena.

Grädda i 175´ca 35-45 minuter eller tills smuldegen fått gyllene färg.

Servera gärna med Mias vanilj-råkräm! Så gott!