Vegetariskt recept, Cous cous-bollar, ugnsrostade tomater och örtkräm
Cous cous bollar
10dl cous cous
100 g fint mixade soltorkade tomater
3 msk smulade torkade trattkantareller
1 dl riven parmesan eller västerbottenost eller valfritt
1-2 ägg se till att smeten går att rulla lätt. Behövs det 2 ägg så tar ni det.
1 dl solrosfrön
Trocomare örtsalt, salt, cayennepeppar, svartpeppar.
Panko ströbröd
Gör såhär:
Blanda couscous med tomater, kantareller, parmesan, solrosfrön, krydda efter eget tycke och smak men gärna lite het eftersmak är gott. Blanda i äggen, när ni fått en rullbar konsistens rullar ni bollarna i pankoströbrödet
(tänk köttbullar i storlek).
Ringla över olja på bollarna eller skaka runt dem i raps eller olivolja så alla får fin färg vid gräddningen. Grädda på plåt med bakplåtspapper ,
225 grader ca 10 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Ni kan också fritera dem om ni vill.
Ugnsrostade tomater, champinjoner
Gör min Örtolja se under fliken recept.
Halvera stora tomater och svampen, har ni coctailtomater och små svampar kan ni bara slunga dem i örtoljan direkt samt salta och peppra lite, gärna svart eller cayennepeppar.
Rosta i 200 grader ca 15 minuter eller tills de fått lite färg.
Örtkräm
Valfri typ av creme fraiche 5 dl.
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Mixa basilikan slät och fin med creme fraiche, blanda i den rivna vitlöken, krydda.
Servera cous cous bollarna med örtkrämen samt de rostade tomatena och svampen, grönsallad till.