Tillsammans för ett levande Värmland

Coop Värmland är värmlänningarnas egna matkedja som ägs av våra 162 000 medlemmar. Vi jobbar tillsammans för att skapa nytta för våra medlemmar och bidra till en mer hållbar framtid. 

Konsumentkooperationen har det grundläggande syftet att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av många medlemmars konsumtion. Idag ägs Coop Värmland av 162 000 medlemmar som genom sitt personliga engagemang och sina inköp lägger grunden för verksamheten. Vårt kundlöfte är att erbjuda prisvärd, hållbar matglädje. Genom vår kooperativa affärsmodell gör vi det möjligt för medlemmarna att minimera det avtryck och den påverkan konsumtionen och vår verksamhet har på omvärlden.

Hälsa, hållbarhet och kvalitetssäkring hör tätt samman, och vi arbetar varje dag för att ta ett stort och självklart ansvar för din matglädje och upplevelse hos oss. Mat är något som berör oss alla. Mat är inte bara livsviktigt för vår överlevnad utan ett sätt för oss att njuta och umgås. Våra matvanor påverkar även vår hälsa och planet. Vi vill vara den goda kraften i mat-Värmland och göra det lätt för dig att välja rätt. Med hållbar och nyttig mat håller vi oss friska och mår bättre, samtidigt som vi tillsammans bidrar till en mer hållbar planet.

Vi är stolta över våra värmländska producenter och har ett starkt lokalt engagemang. I våra butiker runt om i landskapet erbjuder vi varje dag goda, pålitliga varor som underlättar i människors vardag, likväl som de sätter guldkant på helgmåltiderna. Med vårt eget produktvarumärke Nästgårds vill vi också sprida värmländsk matglädje varje dag i våra butiker. 

 

Vi är del av en gå före-rörelse

1946 var kooperationen först med innehållsförteckningar på matvaror. 1963 började vi med datummärkning till stor nytta för kunderna. 1979 tog vi fram Blåvitt, ett bassortiment med ständigt lågt pris. Mycket uppmärksammat och uppskattat. 1985 bildades KRAV efter initiativ från Torfolk Gård och Coop Värmland fanns med på ett hörn som möjliggörare. 1986 var vi först med ett ekologiskt sortiment, som senare fick namnet Änglamark. 1997 tog vi fram varumärket Nästgårds för att ytterliga stärka vår satsning på lokalproducerat. 2015 gjorde vi det möjligt för Wermlands Mejeri att etablera sig då vi garanterade stora beställningar. 2018 hjälpte vi Torfolk & Vänner att komma igång genom att ta in deras sortiment i våra butiker. Det handlar om att använda kapaciteten hos unga människor och nyanlända i Sverige. Tänk så mycket positivt vi kan göra tillsammans!

 

Nu är vi först igen

Nu är vi först igen med något lika revolutionerande, Coops hållbarhetsdeklaration. Ungefär som en innehållsdeklaration visar vad en vara är gjord av, visar hållbarhetsdeklarationen upp en vara ur ett hållbarhetsperspektiv. Läs mer om hållbarhetsdeklarationen här.