Jobba i butik

Våra medarbetare i butik arbetar i en engagerande miljö. Att jobba på Coop är spännande och utvecklande. Brinner du, precis som vi, för service och sälj? Bra! Hos oss finns det möjlighet att växa.

Coop Värmland har cirka 40 butiker i hela Värmland. En butik kan ha mellan 5 och 100 medarbetare och idag jobbar 90 procent av alla medarbetare i butik som butikssäljare.

Vad innebär det att jobba i butik?

Att jobba i butik är väldigt varierande och omväxlande. Hos oss på Coop Värmland hjälps vi åt så du får räkna med att jobba på olika avdelningar och hjälpa till där det behövs. Du kommer exempelvis att få plocka varor, sitta i kassan och hjälpa våra kunder med frågor och inköp. Att jobba i butik är ett fysiskt krävande jobb, men älskar du att möta människor och har man ett intresse för detaljhandeln så kommer du att trivas hos oss.

Hur ska man vara för att jobba i butik?

För att trivas i butik är det viktigt att ha rätt inställning, vara positiv och duktig på kundbemötande. Det mesta går att lära sig men att vara intresserad av service och hur man tar hand om kunder är avgörande.

Vilka roller finns i butiken?

Idag jobbar de flesta som butikssäljare men har du lite mer erfarenhet så finns även andra roller, som säljledare har du ansvar för ett eget område i butiken, exempelvis färskvaror eller kolonial. Som säljledare har du även personalansvar. I butiken finns även en butikschef som ansvarar för hela butiken.

Hur söker man jobb i butik?

Om en tjänst är ledig så finns det en annons ute här på webben. Du kan även presentera dig och lämna in din ansökan direkt i butik, ibland kan butikscheferna behöva extrapersonal och då kan en spontanansökan vara vägen in i företaget. Hitta din butik

Vad ska ansökan innehålla?

Ett personligt brev och ett CV. I det personliga brevet beskriver du varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Lyft fram saker som du gjort som kan visa på att du tycker om service och kundbemötande. Tänk på att anpassa ditt personliga brev till just den tjänst som du söker.

I ditt CV beskriver du dina tidigare erfarenheter som känns relevanta, glöm inte att skriva med dina kontaktuppgifter. Vi ställer såklart högre krav på personligt brev och CV vid chefstjänster än vid säljtjänster. När vi gör rekryteringar till nyöppningar av butiker och ska anställa många personer samtidigt så tittar vi även utifrån ett mångfaldsperspektiv – spridning av erfarenhet, ålder, kön och bakgrund.

Måste man ha någon tidigare erfarenhet?

Nej, om du söker jobb som säljare så lär vi upp dig i butiken. Satsar du på en chefstjänst med ansvar så behövs viss erfarenhet, men vi skickar dig även på utbildning där. Det viktigaste är dina personliga egenskaper och att du kan förstå och göra dig förstådd på det svenska språket. Sedan är det en fördel om du även kan andra språk med eftersom våra kunder inte bara pratar svenska.

Hur tänker ni kring ålder?

Vi vill ha så stor åldersspridning som möjligt och tycker det är kul att kunna ge unga en ärlig chans in på arbetsmarknaden. Dock måste du ha fyllt 16 år och gått ut grundskolan för att bli anställd hos oss. Många unga som söker sig till oss kommer direkt från gymnasiet men vi försöker göra ett urval så vi även får in äldre medarbetare med erfarenhet till butikerna.

Hur snabbt kan man göra karriär inom Coop Värmland?

För vissa går det snabbt medan det tar längre tid för andra, allt handlar om din inställning och ditt driv. Visar du att du vill framåt och klarar av dina arbetsuppgifter finns det en tydlig karriärväg att klättra. Vissa har gått från butiksgolv till hög chefsbefattning på huvudkontoret. Coop Värmland är ett stort bolag så det finns stora chanser till en framgångsrik karriär inom företaget.