– Intresset för att beställa mat fortsätter även efter lättade restriktioner; Coop Värmland expanderar inom e-handeln

I början av 2019 var det bara i några få orter som Coop Värmland kunde erbjuda sina kunder att beställa mat via nätet. Sedan kom en pandemi som ritade om marknaden för e-handeln fullständigt. Idag erbjuder man hemsändning till samtliga hushåll i åtta av Värmlands 16 kommuner samtidigt som det skapats sysselsättning för ett 30-tal personer. Och expansionen planeras att fortsätta.

Bild; Björn Zandén, regionchef på Expressbudet (t.v.) tillsammans Viggo Rognes, e-handelsansvarig för Coop Värmland, fortsätter expansionen för hemleveranserna i Värmland. (foto; Coop Värmland, fri användning).

  •  Restriktionerna under Coronapandemin innebar att marknaden för e-handeln ökade något alldeles enormt, säger Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren. Efter att restriktionerna har släppts fortsätter efterfrågan så vi kan absolut se att pandemin har förändrat köpmönstret för många värmlänningar.

Kristinehamn, Storfors, Degerfors och Karlskoga står näst på tur
Efterfrågan på e-handeln fortsätter på samtliga orter. Under de senaste månaderna har ökningen uppgått till över 170 procent i jämförelse mot föregående år. Det är en av anledningarna till att man i början av 2022 utökar tjänsten med hemleverans till ytterligare fyra kommuner; Kristinehamn, Storsfors, Degerfors och Karlskoga. Fler kommuner kommer att bli aktuella och under det första halvåret 2022 räknar man med att täcka Värmlands samtliga kommuner.

  • E-handeln växer fort och därför måste vi stå rustade för att möta den ökande efterfrågan, säger Viggo Rognes som är ansvarig för affärsområdet e-handel inom Coop Värmland. Den senaste tidens framgång för just vår produkt kan delvis förklaras med en öppen och transparent prissättning på själva varan och tillhörande tjänster.

Avtal med regionalt åkeri
Sedan en tid tillbaka har Coop Värmland tecknat avtal med Expressbudet som är ett regionalt åkeri. Att leverera varor direkt till Coop Värmlands kunder kräver mer än att bara transportera varorna. Det innebär även kundkontakter, vilket gör chaufförsuppdraget lite mer speciellt.

  • Vi gillar kundkontakterna och förstår hur mycket det betyder för Coop Värmlands e-handel, säger Björn Zandén som är regionchef för Expressbudet. Avtalet med Coop Värmland betyder mycket för oss som ett regionalt åkeri.

Coop Värmland ser positivt på framtiden för e-handeln.

  • Inom den närmaste framtiden ser vi inte att e-handeln kommer att ersätta någon av våra butiker. Tvärtom kan den komplettera den fysiska butiken genom att erbjuda alternativen, och det är en av anledningarna att vi fortsätter att expandera på området, avslutar Anneli Borg Lundgren.

Övriga fakta; E-handel med hemsändning erbjuds i dag på samtliga orter inom Karlstad, Hammarö, Arvika, Eda, Kil, Grums, Torsby och Säffles kommuner. I början av nästa år kompletteras dessa även med Kristinehamn, Storfors, Degerfors och Karlskoga kommuner.
Priset på varorna är detsamma på nätet som i butik. Kostnaden för hemsändning till dörren är 99 kronor oavsett bostadsort. (Undantag; Karlstad- och Hammarö tätort där kostnaden är 49 kronor).

För ytterligare information; kontakta Viggo Rognes, e-handelsansvarig Coop Värmland, tfn; 0730-262 737, Anneli Borg Lundgren, VD Coop Värmland, tfn; 073-097 37 30 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02.