Pressmeddelande 2009-03-06

– Betydelsefullt för den värmländska livsmedelsindustrin
Konsum Värmland utökar verksamheten in i Västmanland

 
Pekås VD Tony Carlsson och Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson, vid den välbesökta premiären i Hällefors.
Pekås VD Tony Carlsson och Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson, vid den välbesökta premiären i Hällefors.
 

Konsum Värmland har för första gången expanderat utanför landskapsgränsen, in i Västmanland. Detta är följden av gårdagens öppning av Pekås Hällefors. Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson menar att detta är betydelsefullt, då det kommer att tillföra ytterligare volymer för den egna livsmedelsindustrin i Karlstad.

Det var i februari som Konsum Värmlands dotterföretag Pekås övertog Coop Konsum Hällefors av Coop Sverige. Övertagandet föranleddes av tydliga önskemål från medlemmar inom Konsumentföreningen Svea, att butiken skulle överföras till Konsum Värmland efter många år av försäljningsbortfall.

– Att för första gången gå utanför landskapsgränsen med vår verksamhet är något av en historisk händelse. Förutom att vi kommer att tillföra handeln i Hällefors nya dimensioner, betyder också övertagandet att vi tillför ytterligare volymer för vår egna livsmedelsindustri i Karlstad, säger Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

Investering på sex miljoner kronor
Sedan januari månad har det pågått en febril verksamhet för att ställa om den gamla konsumbutiken till Pekås välkända lågprisprofil. Man har i princip rivit ut allt i lokalen, till och med elledningar och golv är helt nytt. Butiken i Hällefors har en totalyta på 1 435 kvadratmeter, och den totala investeringen har uppgått till cirka 6 Mkr.

– Pekås är lågprisbutiken med ett brett urval, både av lågprisartiklar, specialvaror och av märkesvaror. Detta är en av anledningarna till de framgångar vi haft med Pekås i Värmland, menar Steve Fredriksson.

Pekås trettonde butik
Pekås är alltså ett helägt dotterföretag till Konsum Värmland. Idag bedriver man verksamhet på tolv platser i Värmland; Rud, Våxnäs och Viken i Karlstad, samt i Torsby, Hagfors, Filipstad, Säffle, Sunne, Degerfors, Ekshärad, Kil och Skoghall. Och nu har man alltså utvidgat verksamheten till Västmanland.

– Läget i Hällefors passar mycket bra till vår lågprisprofil. Jag är övertygad om att vi kommer att bli lika framgångsrika i Västmanland, som vi har varit i Värmland, säger Pekås VD Tony Carlsson.

Fortsatt expansion inte omöjlig
Kunderna strömmade in under hela öppningsdagen. Av den första dagens kundreaktioner att döma, verkade det som att Konsum Värmlands intåg i Hällefors varit mycket uppskattat. Men kommer då Konsum Värmland att fortsätta sin expansion utanför landskapsgränsen?

– Inom Konsum Värmland har vi aldrig varit främmande för att gå nya och oprövade vägar. Det vill vi gärna fortsätta med, och vi håller därför ingenting för omöjligt, avslutar Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

För ytterligare informations kontakta; Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, 070-6017152 eller Pekås VD Tony Carlsson, 070-6411084 Se gärna; http://www.konsumvarmland.se eller http://www.pekas.se