Pelle Agorelius, som står bakom satsningen
Husmansbord, har valt ut ett antal olika leverantörer från bland annat
Värmland och Bergslagen, som ska delta med produkter till denna
exklusiva buffé. Bland dem finns Konsum Värmland Bageri, som deltar med
Nästgårds Kavring, och Värmlands Chark AB som deltar med nötkött från
Värmlandsbonden.
– Arrangemanget ligger helt i linje med vad Husmansbord vill uppnå, och
det är att på allvar visa upp Sveriges bästa landskapsmat. Personligen
är jag övertygad om att den svenska maten har mycket stora möjligheter
att även upptäckas utomlands. Det här evenemanget, med utvalda
produkter, ska vara ett steg i den riktningen, säger Pelle Agorerlius.
Nästgårds Kavring och nötkött från Värmlandsbonden
Både Värmlands Chark AB och Konsum Värmland Bageri har tidigare
diplomerats av både Husmansbord Bergslagen och Husmansbord Värmland.
Omnämnandet har stärkt de bägge företagen att fortsätta arbetet med att
skapa prisvärd lokalproducerad mat med en tydlig identitet.
– Tillsammans med andra lokala producenter i Värmland och Bergslagen ser
vi det här som en möjlighet att visa upp oss. Och vem vet? Kanske
hittar vi en helt ny marknad i Paris. Ingenting är omöjligt, siar Jesper
Gunnarsson Berg, VD för Värmland Chark AB.
– Det känns riktigt bra att kunna bjuda på äkta värmländsk kavring på
självaste midsommarafton i Paris, erkänner chefen för Konsum Värmland
Bageri Tomas Sjölander.
Ytterligare fakta; www.husmansbord.se, www.varmlandschark.se www.konsumvarmland.se
Ytterligare information, kontakta Pelle Agorelius; 070-646 75 77, eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102
|