– Från industriområde till ett av landets största köpcentra Bergvik Köpcenter firar 30 år

 

Den nionde september fyller Bergvik Köpcenter 30 år. Men det är en sanning med viss modifikation, för redan 1965 presenterade Konsum Värmland de första planerna på att bygga ett varuhus utanför stadskärnan. Efter 17 år av envist och träget arbete kunde Konsum Värmland äntligen bygga sin stormarknad, Obs! Bergvik, som hade premiär den nionde september 1982.


– Idag är Bergviksområdet ett av landets största, attraktivaste och mest framgångsrika köpcentra, som stärkt Karlstads och därmed Värmlands positioner som handelsort, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson. Detta hade inte varit möjligt utan den entreprenörsanda, uthållighet och envishet som våra företrädare uppvisade under 17 år.

30-årskalas
På Coop Forum Bergvik kommer man att fira jubileet på många olika sätt. Förutom extrapriser och erbjudanden kommer man att fira händelsen med en mängd aktiviteter. Bland annat i form av Svenska Kockars Förening, tävlingar och en tårtbjudning av mastodontformat på självaste bemärkelsedagen.


– Det känns riktigt bra att kunna högtidlighålla 30 framgångsrika år, samtidigt som vi ser fram mot ytterligare 30, säger stormarknadschef Ulf Holmgren. Vi törs utlova ett jubileum utöver det vanliga.

  Bergvik 30 år – en historisk sammanfattning. Ladda hem pdf, (1MB) »
Bergvik 30 år – en historisk sammanfattning.
Bergvik 30 år – en historisk sammanfattning.
För ytterligare fakta, se gärna www.konsumvarmland.se , facebook; Coop Forum Bergvik .

För
ytterligare information kontakta;
Stormarknadschef Ulf Holmgren, tfn;
054-220420 eller informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102. För
foton och illustrationer från historien, kontakta Klas Olsson eller
Marie Lund, tfn ; 054-220100