– Ställer sig bakom ”Smällarupproret” inför nyår Ingen försäljning av fyrverkerier i Konsum Värmlands butiker!


Konsum Värmland kommer att ställa sig bakom Stockholms Kennelklubb och Svenska Kennelklubbens riksomfattande kampanj ”Smällarupproret” inför jul- och nyårshelgerna. 
 - Ställer sig bakom ”Smällarupproret” inför nyår Ingen försäljning av fyrverkerier i Konsum Värmlands butiker!
Det innebär att man inte kommer att sälja eller att hyra ut ytor till fyrverkeriförsäljning i några av Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum eller Coop Nära butiker i Värmland.  Även den egna fackhandeln med Domus Optik, Mansion, Affection, Svenska Hem och dotterföretagen Pekås, Supermarket och MaxiMat omfattas av beslutet.

Anledningen till beslutet är att man vill ta ett ansvar för både människors och djurs välbefinnande. Men det handlar också om ren långsiktig affärsmässighet.

 

– Generellt är vi mycket restriktiva till att bojkotta någon varugrupp. Vi tycker det är medlemmarnas sak att avgöra vad de ska handla eller inte. Men i det här fallet ser vi annorlunda på frågan, och vi hoppas givetvis att djurägarna väljer att handla hos oss säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.


Något extra gott till nyår
I stället för raketer planerar man att lyfta fram något extra gott från djurmatssortimentet, för både katt och hund.

 

Vi kommer att lyfta fram något speciellt ur vårt djurmatssortiment i samband med jul- och nyårshelgen.


Från Svenska Kennelklubbens sida är man mycket nöjda över Konsum Värmlands beslut.

 

Detta är ett lysande exempel på ett ansvarstagande företag som dessutom tänker ett steg längre, då de också inser man kan tjäna pengar på beslutet. Något för andra inom branschen att ta efter, avlutar Hans Rosenberg, presschef för Svenska Kennelklubben.


För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se, www.skk.se eller www.antismallarupproret.se
För ytterligare information, kontakta, Hans Rosenberg, presschef på Svenska kennelklubben; tfn; 08-795 30 18, 0705-838332, eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, tfn; 054-220102