– Wepopop från Arvika har gjort popcorn till vetenskap; Coop Värmland är först med avtal inom värmländsk detaljhandel

Wepopop är företaget från Jössefors utanför Arvika som har höjt popcorn till vetenskap. Företaget, som bildades 2013, har specialiserats sig på att importera popcornkärnor av högsta kvalitét från hela världen. Tidigare har man främst sålt via sin egen webbshop men tack vare ett avtal med Coop Värmland tar man nu steget ut i den värmländska detaljhandeln. 

   Bild; Mirjana Lindberg och Bruno Lindberg från Wepopop och Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren tar tillsammans steget ut i den värmländska detaljhandeln.
(Foto; Coop Värmland, fri användning)

 

 

 

  • Våra popcorn kommer från producenter och bönder från hela världen som brinner för popcorn, säger Bruno Lindberg som är VD för Wepopop. Med högkvalitativa majstyper och beroende på hur man lagrar popcornen får man olika karaktärer som också påverkar smaken.

Poppa själv dina grönsaker!
Wepopop håller till i Jössefors utanför Arvika. Företaget som har, xx anställda fokuserar på själva majskärnorna och har en inriktning på att man ska poppa själv i hemmet. Tidigare sålde man främst via sin egen webbshop, men nu tar man alltså steget ut i värmländsk detaljhandel via ett unikt avtal med Coop Värmland. Olika typer av popcorn kommer att säljas i lösvikt i slutna och hygieniska automater som placeras i butikerna.

  • Det var under min tid på Chalmers i Göteborg som jag insåg att bra popcorn är en vetenskap. Därför har vi lagt stor vikt på kundinformation om de olika sorterna som erbjuds i butikens automater. Genom steget ut i detaljhandeln hoppas vi att fler inser vikten av välsmakande popcorn och inse att detta inte är godis – det är en grönsak, säger Bruno Lindberg.

Fortsatt expansion
De unika popcornen kommer att finnas på Coopbutikerna i Arvika, Stora Coop Välsviken och Bergvik i Karlstad och Coop Sunne för att sedan utvecklas till fler butiker. Från Coop Värmlands sida ser man fram mot samarbetet.

 Det känns fantastiskt bra att medverka till att ett litet lokalt företag i Jössefors får möjlighet att på allvar expandera till dagligvaruhandeln, säger Coop Värmlands VD Anneli Borg Lundgren. Att jag själv är en popcornsälskare av rang gör inte saken sämre, avslutar Anneli.

Övriga fakta; se gärna https://wepopop.com/ eller www.coopvarmland.se

För ytterligare information,  Bruno Lindberg, VD Wepopop tfn; 079-335 39 89, Anneli Borg Lundgren, VD Coop Värmland, tfn; 073-097 37 30 eller kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02