Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Tid: 15 minPortioner: 4 FÖRRÄTTSPORTIONER
Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Ingredienser

4 FÖRRÄTTSPORTIONER
0.5 dl pumpakärnor
salt
6 små päron
2 msk smör
2 msk neutral olja
70 g salladsmix
175 g ädelost, bavaria blue
flingsalt och svartpeppar
olivolja
crema di balsamico

Det gäller att ta vara på höstens frukter. Testa att göra en sallad på päron. Underbart att kombinera de söta päronen med den salta ädelosten.

  • Tillagningstid: 15 min
  • Ingredienser: 10

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar poppa och strö på lite salt. Skär upp päronen i klyftor och stek hastigt i smör och olja.
  2. Fördela sallad, päron och osten bruten i bitar på ett serveringsfat och toppa med pumpakärnorna. Salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Ringla över olja och crèma di balsamico.

Tips

Smörstek smulat knäckebröd och toppa med istället för pumpakärnorna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop