Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Ingredienser

4 PORTIONER

1 tsk neutral olja
10 steklökar, röda eller gula
100 g rökt sidfläsk, tärnat
3 msk tomatpuré
500 g högrevsfärs
salt och svartpeppar
150 g små champinjoner
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk konc. oxfond
3 lagerblad
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 11

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala.

Sara Begner, Matkreatör, Coop