Bönburgare med guacamole och pico de gallo

Tid: 35 minPortioner: 4
Bönburgare med guacamole och pico de gallo

Ingredienser

4 PORTIONER
800 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
0.5 liten rödlök rödlök, finhackad
1 dl potatismjöl
1 ägg
3 msk barbequesås
0.5 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
4 hamburgerbröd
4 salladsblad

GUACAMOLE:
2 ätmogna avokador
1 lime, pressad saft
0.5 röd chili, finhackad
0.5 kruka färsk koriander, hackad
salt
vitlök, finriven

PICA DE GALLO:
200 g körsbärstomat
0.5 dl finhackad rödlök
1 msk olivolja
2 tsk vinäger, t ex vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

Det ser ut som vilken burgare som helst! Hemligheten är bönor istället för kött! Kolla om familj och vänner verkligen märker någon skillnad! Det är både gott och fullt med proteiner.

Tillagningstid 35 min
Ingredienser 21

Gör så här:

1 Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Rör kraftigt ihop med lök, potatismjöl, ägg, bbq-sås, paprikapulver och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp smeten i högar och platta till. Stek burgarna på båda sidor på medelvärme tills ytan är krispig och de är varma rätt igenom, ca 10 min.
Guacamole:

1 Mosa avokado med en gaffel och rör ihop med limesaft, chili och koriander. Smaka av med salt och ev vitlök.
Pico de gallo:

1 Fintärna tomaterna och rör ihop med lök, olja, vinäger, salt och peppar.
2 Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, guacamole och pico de gallo.