Frallor med olika topping

Tid: 40 min+ 1 tim jäsningPortioner: 16 stycken
Frallor med olika topping

Ingredienser

16 STYCKEN
25 g jäst
5 dl vatten, ljummet
50 g smör, rumsvarmt
2 msk sirap eller honung
2 tsk salt
1 dl vetekli
11 dl mjöl av vete och rotfrukter eller mjöl av vete och vita bönor (ca 660 dl)

TOPPING:
1 ägg, till pensling
sesamfrön, solroskärnor, vallmofrön, pumpakärnor

Det är kul att variera! Baka ut den här smidiga degen i vilken form du vill och strö över alla möjliga knapriga frön. Ett plus är att de är bakade på vetemjöl med 10% mjöl från morötter och palsternackor.

  • Tillagningstid: 40 min+ 1 tim jäsning
  • Ingredienser: 9
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, salt och kli. Häll i mjölet, och arbeta degen blank och smidig 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Forma till en lång rulle och skär degen i 16 bitar. Dra och vrid varje degbit ett varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg och strö över någon av fröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.