Lotta Lundgren – Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Tid: 45 minPortioner: 12 BITAR
Lotta Lundgren – Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Ingredienser

12 BITAR
75 g smör
1.5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
5 ägg
0.5 tsk salt
smör eller neutral olja
200 g färskost, rumsvarm
2 msk finriven färsk pepparrot
200 g skivad kallrökt lax

PICKLAD RÖDLÖK
2 små rödlökar
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit (12 %)
1 dl vatten
  • Tillagningstid: 45 min
  • Ingredienser: 13
  • Ugnstemperatur: 175º

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, gärna med en mandolin. Koka upp socker, ättika och vatten. Slå den varma lagen över löken och låt svalna.
  2. Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt sjuda 3-5 min, rör då och då. Ta från värmen. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje ägg. Salta.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt, smöra eller olja det lätt och häll ut äggsmeten så att den täcker hela pappret. Grädda omeletten i nedre delen av ugnen ca 11 min. Låt svalna.
  4. Rör färskosten krämig och blanda ner pepparroten. Bred färskosten varsamt över omeletten, lägg på laxskivorna och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Skär i skivor och garnera med picklad rödlök.