Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Tid: 30 minPortioner: 4 portioner
Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Ingredienser

4 PORTIONER
600 g sötpotatis
olivolja
400 g vita bönor, avsköljda (på burk)
300 g blandfärs
1 dl yoghurt 10%
15 g färsk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, finriven
0.5 msk torkad mynta
1 tsk spiskummin
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk cayennepeppar
olivolja, till stekning
1 tsk salt

PERSILJEYOGHURT
3 dl yoghurt 10%
15 g färsk persilja, hackad
1 vitlöksklyfta, finriven
0.5 msk olivolja
1 tsk spiskummin
  • Tillagningstid: 30 min
  • Ingredienser: 18
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor.
  3. Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta.
  4. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.