Matvetesallad med nektarin och mozzarella

Tid: 45 minPortioner: 6 bufféportioner
Matvetesallad med nektarin och mozzarella

Ingredienser

Ingredienser
6 bufféportioner
3 dl matvete
1 knippe färska rödbetor
2 nektariner, halverade
1 dl mandel
250 g jordgubbar, i bitar
2 mozzarella (à 125 g), i bitar
70 g babyspenat
färsk mynta, till garnering

Dressing:
2 citroner finrivet skal (endast det gula) och saft
1 dl hackad färsk mynta
1 dl olivolja
salt och svartpeppar

Salladen med grillade nektariner, kokta rödbetor, färska jordgubbar och mozzarella blir extra matig med kokt matvete.

Tillagningstid: 45 min
Ingredienser: 12

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Koka rödbetorna i saltat vatten. Spola dem kalla, skala och skär i bitar.
  2. Grilla de halverade nektarinerna till fin färg och skär i mindre bitar. Rosta mandeln till fin färg i torr panna och hacka den grovt.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd runt matvete, rödbetor, nektariner, jordgubbar, mozzarella och spenat på ett stort fat. Ringla över dressingen och toppa med mandeln. Garnera med myntablad.

Tips

Spara rödbetsblasten, tvätta den noga och fräs med olja och vitlök – supergott!

Sara Begner, Matkreatör, Coop