Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Tid: 40 min+ tid att marineraPortioner: 4 portioner
Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g fläskkarré, i ca 1 cm skivor
800 g sötpotatis
2 msk olja
1 tsk salt
1 zucchini

SÅS:
50 g fetaost
2 dl yoghurt 10%
0.5 dl vatten

MARINAD:
33 cl ljus öl
0.5 dl chilisås
2 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 msk kinesisk soja
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
  • Tillagningstid: 40 min+ tid att marinera
  • Ingredienser: 16
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttskivorna och vänd runt ordentligt så att alla ytor är täckta av marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 1 tim eller över natten i kylen.
  2. Skrubba rent sötpotatisen och skär dem i stora klyftor. Fördela på en ugnsplåt och pensla med olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa fetaost och yoghurt till en sås. Späd med vatten för lite mer rinnande konsistens.
  3. Grilla köttet tills det är genomstekt och ytan är lätt karamelliserad. Skär zucchinin i tjocka skivor och grilla tills de är mjuka. Servera köttet med sötpotatis, zucchini och fetaostsåsen.

Tips

Sötpotatisen kan också grillas. Skär i skivor och vänd ofta så att de inte bränns.
Sara Begner, Matkreatör, Coop