Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Tid: 35 minPortioner: 4 portioner
Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Ingredienser

4 PORTIONER
400 g pasta penne
800 g morötter
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 dl crème fraiche

KRUNCHIGA KIKÄRTOR
400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
0.5 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta, riven
0.5 dl solroskärnor
20 g bladpersilja, finhackad
0.5 tsk salt
  • Tillagningstid: 35 min
  • Ingredienser: 13
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och dela morötterna på längden. Vänd runt med olja, vitlök, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen tills de börjar ta färg, ca 10 min. Mixa morötterna med crème fraiche till en slät pure.

Krunchiga kikärtor:

  1. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och stek kikärterna till fin färg. Tillsätt vitlök och solroskärnor och stek lite till. Ta pannan från värmen och vänd runt med persilja och salt.
  2. Blanda pastan med pastasåsen och servera toppad med kikärterna.