Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Tid: 45 minPortioner: 4 portioner
Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

Ingredienser

4 PORTIONER
300 g potatis
300 g morötter
300 g palsternacka
200 g rödbetor
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
150 g fetaost, till servering

SPENATHUMMUS
150 g fryst spenat, tinad och avrunnen
2 vitlöksklyftor, finhackade
0.5 msk spiskummin
2 msk sesamolja
400 g kokta kikärtor, avsköljda, på burk (bruttovikt)
1 dl vatten
1 citron, saft och i klyftor
salt
  • Tillagningstid: 45 min
  • Ingredienser: 15
  • Ugnstemperatur: 225º

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter i lika storlek och fördela på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Spenathummus:

  1. Fräs spenat, vitlök, spiskummin i sesamolja. Tillsätt kikärterna när spenaten sjunkit ihop. När kikärterna blivit varma, häll över i en matberedare och mixa slät. Tillsätt vatten och smaka av med saft av en halv citron och salt.
  2. Servera rotfrukterna med hummus, smulad fetaost och resten av citronen i klyftor.

Tips

Smula över fetaosten på grönsakerna i ugnen de sista 5 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop