Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

Tid: 90 minPortioner: 4 portioner
Rostbiff med ugnsrostade tomater och linser

Ingredienser

4 PORTIONER
1.5 kg rostbiff
1 msk flingsalt
1 tsk mortlad svartpeppar
1 msk olivolja
3 dl belugalinser eller gröna linser
250 g steklökar
500 g cocktailtomater
5 sardellfilléer i olja
6 vitlöksklyftor
20 basilikablad
0.5 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
3 dl vatten
0.5 tsk salt
 Stek med mycket smak och goda tillbehör.
  • Tillagningstid: 90 min
  • Ingredienser: 14
  • Ugnstemperatur: 150º

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra steken. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet tills det har fin stekyta runt om.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form eller en liten långpanna. Lägg linser, lökar, tomater, sardeller, vitlöksklyftor och basilika runt om. Ringla över olja, vinäger och vatten. Täck formen tätt med aluminiumfolie.
  3. Stek i ugnen ca 1,5 timme. Använd gärna en stektermometer i köttet, det är perfekt rosa vid 56°.