Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Tid: 20 minPortioner: 15 portioner
Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

Ingredienser

15 PORTIONER
FYLLNING:

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
300 g björnbär och hallon

Rulltårta med ljuvlig fyllning med smak av vit choklad och bär.

  • Tillagningstid: 20 min+ tid att svalna
  • Ingredienser: 11 st
  • Ugnstemperatur: 250 grader

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Smält chokladen med ca 1/2 dl av grädden i en skål över vattenbad. Var försiktig med värmen vit choklad bränns lätt. Låt blandningen svalna helt.
  2. Blanda den helt avsvalnade vita chokladen med grädde. Vispa med elvisp, men inte för länge då kan den spricka.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör i vattnet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och grädda ca 5 min.
  4. Strö socker och mandel på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan på papperet och dra av papperet som kakan gräddats på. Om det är svårt att få kakan att släppa, pensla lite kallt vatten på papperet. Låt kakan svalna helt.
  5. Bred fyllningen i ett jämnt lager på rulltårtskakan. Rulla ihop och rulla samtidigt in mandel och socker runt om rulltårtan.