Saffransmazariner

Tid: 1 tim+ tid att svalnaPortioner: 14 STYCKEN
Saffransmazariner

Ingredienser

14 STYCKEN
2.5 dl vetemjöl
0.75 dl florsocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör, rumsvarmt
1 litet ägg

FYLLNING:
200 g mandelmassa
75 g smör, rumsvarmt
0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
0.5 g saffran (1 paket)
2 ägg

GLASYR:
1 dl florsocker
2 msk vatten

Ett klassiskt bakverk i julskrud! Mazarinfyllningen har smak av både saffran och kardemumma. Perfekt att bjuda på adventsfikat.

  • Tillagningstid: 1 tim+ tid att svalna
  • Ingredienser: 12
  • Ugnstemperatur: 200º

Gör så här

  1. Blanda mjöl, florsocker och bakpulver. Häll i en matberedare monterad med kniv. Lägg i smöret och mixa till ett smul. Tillsätt ägget och mixa till en deg. Vira in i plast och låt vila i kylen 15 min. Rulla degen till 14 bollar och tryck ut i aluminiumformar. Ställ kallt ca 15 min till.
  2. Riv mandelmassan och vispa ihop med smör, kardemumma och saffran på låg hastighet. Tillsätt ett ägg i taget under kraftigare vispning. Fördela i formarna och grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt kallna helt. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över mazarinerna.
  3. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över mazarinerna.

Tips

För bästa resultat ska fyllningens ingredienser vara rumsvarma.

Sara Begner, Matkreatör, Coop