Tiramisù med hallon och lime

Tid: 20 min + 30 min i kylenPortioner: 4 portioner
Tiramisù med hallon och lime

Ingredienser

4 portioner
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
0.5 dl florsocker
225 g färska hallon
2 msk marsalavin eller konc. fläderblomssaft
1 lime, finrivet skal
12 savoiardikex
citronmeliss eller mynta till garnering

Tiramisù smaksätts vanligtvis med kaffe. Men den här fräscha sommarvarianten får smak av hallon och lime.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
Ingredienser: 8

Gör så här

  1. Vispa grädde och mascarpone fluffigt. Smaka av med florsocker.
  2. Mosa hallonen (spara några till garnering) och blanda med vin och limeskal (endast det gröna). Livsmedelsverket ger rådet att koka frysta importerade hallon i en minut innan de äts.
  3. Bryt kexen i bitar. Varva kex, hallonmos och gräddblandning i 6 glas. Låt stå 30 min i kylen innan servering. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.
  4. Garnera med hallon och citronmeliss vid servering.

Tips

Byt ut hallonen mot blåbär eller jordgubbar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop