Tortellini med grönkål och valnötter

Tid: 25 minuterPortioner: 4 portioner
Tortellini med grönkål och valnötter

Ingredienser

4 PORTIONER
500 g tortellini
1 gul lök, hackad
2 msk smör
2 dl färsk grönkål, hackad
2 dl grädde
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
80 g valnötter, grovhackade
1 citron, pressad saft

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

  • Tillagningstid: 25 min
  • Ingredienser: 9

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop